Rahat olun aynı telden çalıyoruz

Bursa iş dünyası seslenen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ”Siz rahat olun. Sıkıntıların hepsini aşacağız. Bir kere Bursa’nın vizyonunu Türkiye’nin vizyonu olarak görüyoruz. Sizinle aşağı yukarı aynı telden çalıyoruz” dedi.

Rahat olun aynı telden çalıyoruz

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bursa iş dünyasının doğru bir vizyona ve stratejiye sahip olduğunu söyledi.

Şimşek, dünkü Bursa programının ikinci durağı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Bursalı iş adamlarına ‘doğru yoldasınız’ diyen Şimşek, ”Doğru vizyon, strateji ve perspektife sahipsiniz. Bu beni çok sevindirdi. Endüstri 4.0 geleceği temsil ediyor. Bütün var olan teknolojilerin bir noktada birleştiği makinelerin birbirleriyle diyalog kurduğu bir dönemden bahsediyoruz. TEKNOSAB’ı ortaya koymanız inanılmaz mutluluk verici” dedi.

DESTEKLERDEN YARARLANIN

Geleceğe Ar-Ge ve inovasyonla hazırlanılacağının altını çizen Şimşek, bu konuda hükümetin de önemli adımlar attığını vurguladı. Ar-Ge teşvik ve desteklerinin güçlü olduğuna işaret eden  Şimşek, ”Mutlaka bu desteklerden yararlanın, işin finansman boyutu da önemli. Kalkınma Bankası’nda yeni bir yapılanma öngörüyoruz. Yakında tamamlayacağız… Fonların fonu önemli. Bursa bu işin merkezinde olmalı. Çünkü siz oyun kuruculardan birisiniz” diye konuştu. Sıkıntılı bir dönemden geçildiğine işaret eden Şimşek, şöyle devam etti: ”Bu dönemde attığımız adımlar Bursa’nın önünü açacak cinsten. Size güçlü bir destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bursa yatırım ve istihdam seferberliğinden bahsediyor. Bunlar bizim de desteklediğimiz konular. Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor fakat ekonomimiz güçlü bir direnç gösterdi.”

RAHAT OLUN SIKINTILAR AŞILACAK

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye’nin tüm şokları yaşadığına dikkat çekerek, enflasyonun hala tek hane olduğunu ve o nedenle bu kadar destek verebildiklerini söyledi. Şimşek, ”Türkiye geleceği parlak bir ülke. Bu coğrafya sıkıntılı görünüyor ama aynı zamanda bu coğrafya büyük bir nimet. Bundan 3 yıl sonra belki burada Ortadoğu’yu nasıl şekillendireceğimizi konuşuyor olacağız. Bu bölge çok ciddi fırsatlar içeriyor. İnanılmaz imkanlar var. Siz rahat olun. Sıkıntılar olmaz demiyorum ama hepsini aşacağız. Bir kere Bursa’nın vizyonunu Türkiye’nin vizyonu olarak görüyoruz. Sizinle aşağı yukarı aynı telden çalıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X