Rahmi Koç’a Legion D’Honneur nişanı verildi

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Fransız hükümetinin en üst düzey nişanı olan ‘Legion D’Honneur’e layık görüldü.

Rahmi Koç’a Legion D’Honneur nişanı verildi

Koç, ödül töreninde, ”Gönül arzu eder ki Fransa, Türkiye’nin AB’ye entegre olmasına göz kırpsın” dedi.

Koç Holding’ten yapılan açıklamaya göre, Rahmi Koç, Fransız devletinin en prestijli devlet nişanı kabul edilen ‘Officier dans L’Ordre National de la Legion D’Honneur’ ile ödüllendirildi. Fransız Sarayı’nda düzenlenen törende Rahmi M. Koç’a nişanı, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili takdim etti. Bili, burada yaptığı konuşmada, ”Bugün eşsiz bir şahsiyeti onurlandırmak üzere Fransız Sarayı’na gelen herkese teşekkür ederim. Bahsettiğim öyle bir şahsiyet ki ailesinin ismi sadece Türkiye’nin tarihi ve sınai kalkınmasıyla birlikte değil, aynı zamanda ülkenin düşünsel ve kültürel yükselişiyle de birlikte anılıyor” ifadelerini kullandı.

MÜSTESNA AKŞAMLARDAN

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ise, hayatındaki müstesna akşamlardan birini daha yaşadığını belirterek, ”Fransa Cumhuriyeti’nin Napolyon’dan beri Fransa’nın yurttaşlarına ve dostlarına lütfettiği ‘Officier dans L’Ordre National de la Legion D’Honneur’ nişanını Sayın Büyükelçi taktı. Bundan daha büyük bir şeref olabilir mi? Benden sonra da çocuklarımın ve torunlarımın iftihar edeceği bu ödülü müzemde onurla teşhir edeceğim” diye konuştu.

İLİŞKİLER SIKLAŞMALI

Türkiye ile Fransa’nın ticaret hacminin 12 milyar Euro düzeyine çıktığına işaret eden Koç, Türkiye’de bin 300 Fransız sermayeli şirket bulunduğu ve bunların otomotiv, bankacılık, sigortacılık, ilaç ve gıda sektörlerinde faaliyet gösterdiğini kaydetti. Koç, ”Gönül arzu eder ki bu iş birliği ve karşılıklı yatırımlar daha da büyüsün. Türkiye ile ilişkiler daha da sıklaşsın ve Fransa, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne entegre olmasına göz kırpsın” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X