‘Rakibimiz yok’

Olay Medya’yı ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, siyasi rakiplerinin olmadığını AK Parti’nin tek başına iktidar olacağını söyledi.

‘Rakibimiz yok’

AYKUT GÜNGÖR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Olay Medya’yı ziyaret etti. Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya ve Olay Medya yöneticileri tarafından karşılanan Müezzinoğlu, Olay Gazetesi köşe yazarlarıyla sohbet ederek gündemdeki konuları değerlendirdi.

10 yılı aşkın süredir izlediği Olay Medya’nın Bursa’nın en etkili yayın grubu olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, tüm çalışanları bu değeri yarattığı için tebrik etti. Bursa’da siyasi rakipleri olmadığını tek rakiplerinin yine kendileri olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, AK Parti’nin tek başına iktidar olacağını söyledi.

PANİĞE GEREK YOK

Müezzinoğlu, kuş gribi ile ilgili panik havası yaratılmasına gerek olmadığını belirterek, ilgili kurumların gerekli önlemleri aldığını bildirdi. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gerekli önlemleri aldığını ve bazı bölgelerde itlaf ve karantina uygulandığını anlatan Müezzinoğlu, vatandaş için riskli bir durumun sözkonusu olmadığına dikkat çekti.

Bursa’nın sağlık yatırımları ile ilgili bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, inşa edecekleri hastaneler ile 3 yılın sonunda Bursa’da 3 bin yatak ile hizmet vereceklerini söyledi. Müezzinoğlu, Gürsu Belediye Başkanı merhum Cüneyt Yıldız’ın kendisinden bir hastane istediğini, bunu vasiyet kabul ettiğini ve ölüm yıldönümünde Gürsu’da Cüneyt Yıldız’ın adının verileceği  hastanenin hizmete gireceğini belirtti.

ÖNCELİK TERMAL TURİZM

Bursa’nın sağlık alanında konuşması gereken en önemli konunun Termal Turizm ve Termal Sağlık Turizmi olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, öncelikle termal suların araştırılarak hangi rahatsızlıklara iyi geldiğinin araştırılması gerektiğini söyledi.

SANTRAL TARTIŞILMALI

DOSAB’a kurulmak istenilen termik santral ile ilgili tartışmanın çok önemli olduğuna da değinen Müzzinoğlu, ”Tartışmanın olmadığı yerden korkmak gerek. Tartışma kültürü bir zenginliktir. Çatışma süreci olmadan tartışmak en doğru yöntemdir. Tartışmanın sonucunda ortak akılla hareket etmek önemlidir. İnşa edilmek istenilen termik santral çevreye ve insan sağlığına geri dönülmez zarar verecek ise böyle bir santral yapılmamalı. Bakanlığımız karar verirken gelen bilimsel raporlara bakar ona göre değerlendirir” seklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X