Rakiplere fark atmanın yolu eğitimden geçiyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, işletmeleri rakiplerinden farklı kılacak en önemli ayağın eğitim olduğunu söyledi.

Rakiplere fark atmanın yolu eğitimden geçiyor

ASLIHAN AYDIN

BTSO ve Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Bursa Şubesi işbirliği ile 6’ncısı düzenlenen ‘Mükemmellik için Sürekli İyileştirme Konferansı’ dün gerçekleştirildi.

BTSO Konferans Salonu’nda yapılan konferansın açılışında konuşan İbrahim Gülmez, teknolojinin iş dünyasını köklü bir şekilde değiştirdiğine dikkat çekti.

Pazarlama ve üretim şekillerinin farklılaştığını belirten Gülmez, “Rekabetin giderek zorlaştığı bir dönemde klasik yöntemlerle, işletmeleri ayakta tutmak neredeyse imkansız. Verimliliğin, kalitenin ve mükemmellik arayışının zirve yaptığı dönemde kendimizi bu gelişmelerden uzak tutamayız. Ya güçlü bir kent ve refah düzeyi gelişmiş bir nesil için çalışacağız ya da yerimizde sayıp acımasız bir rekabetin içinde eriyip gitmeyi kabul edeceğiz” dedi.

İNSAN KAYNAĞINA BÜYÜK ÖNEM

İşletmeleri rakiplerinden farklı kılacak en önemli ayağın eğitim olduğuna vurgu yapan Gülmez, Oda olarak işletmelerin büyümesine ve insan kaynakların gelişimine büyük önem verdiklerini ifade etti.

KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay da, konferansı, iş dünyası için ortak bilgi paylaşımı oluşturmak için düzenlediklerini, dernek olarak amaçlarının kalitenin her alanda yoğunlaşması olduğunu kaydetti. Konferansta konuşmacılar, firmalarında hayata geçirdikleri iyileştirme çalışmalarını anlattılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X