Rakka bilmecesi

ABD’nin Rakka operasyonuna Türkiye’nin katılımıyla başlayacağı öne sürüldü. Amerikan Dışişleri Bakanlığından bir kaynak, Washington’ın Rakka operasyonunun Türkiye’nin ve diğer müttefiklerin katılımıyla yapılacağını açıkladı.

Rakka bilmecesi

Washington’ın Rakka operasyonunu Türkiye’nin ve uluslararası koalisyondaki diğer müttefiklerin katılımıyla yapmakta kararlı olduğu iddia edildi. 

 

Amerikan Dışişleri Bakanlığından ismi açıklanmayan bir kaynak, ‘Biz Rakka’nın kurtarılmasından sonraki aşamalar için başta Türkiye olmak üzere müttefiklerimizle birlikte plan hazırlamaya devam edeceğiz’ dedi. 

Söz konusu kaynak, Amerika destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) 4 Aralık 2016’dan bu yana 6 bin kilometrekarelik bir alanı IŞİD işgalinden temizlediğini söyledi. 

SDG: ALACAK GÜCE SAHİBİZ

Öte yandan SDG, Rakka’yı terör örgütü DAEŞ’ten geri almak için yeterli güce sahip olduklarını söyleyerek, Türkiye’nin operasyonda olası bir rolüne sıcak bakmadıklarını belirtti.

Reuters’a konuşan SDG Sözcüsü Cihan Şeyh Ahmed, ‘Özellikle bölgedeki insanların katılımıyla, gücümüzün sayısı artıyor. Rakka’yı koalisyon güçlerinin desteğiyle özgürleştirecek yeterli güce sahibiz’ dedi. 

‘TREN KAZASI’ UYARISI 

Bu arada ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı John McCain, Rakka operasyonunda Türkiye ile Kürt güçler arasında çatışma çıkabileceğini söyleyerek, ‘(Cumhurbaşkanı Tayyip) Erdoğan’ın Kürtleri ne kadar ciddi bir tehdit olarak gördüğünün anlaşıldığından emin değilim’dedi. Rakka operasyonu çerçevesinde Türkiye ile Kürt güçler arasında bir çatışmanın ‘ayak sesleri’nin duyulduğunu ifade eden McCain,  ‘Rakka’nın geri alınmasında Türkiye’nin oynadığı rolün öneminin anlaşıldığından emin değilim, özellikle İncirlik’in kullanılması ve Türkiye’nin işbirliğini gerektiren başka konularda. Bir şeyler değişmezse burada bir ‘tren kazası’ olacağını öngörüyorum’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X