Rakka’da duvar aşıldı

DEAŞ’a karşı Rakka operasyonunda kritik bir eşik daha aşıldı. Suriye Demokratik Güçleri, kentin tarihi surlarında DEAŞ savunmasını iki noktadan deldi.

Rakka’da duvar aşıldı

DEAŞ’ın başkent ilan ettiği Rakka’yı örgütün elinden geri alınması için başlatılan operasyonda dün önemli bir gelişme yaşandı. 

İçinde ağırlıklı olarak YPG’nin bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD’nin desteğiyle DEAŞ’ın savunmasını yardılar ve Rakka’nın eski şehir merkezine girdiler.  ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin kentin tarihi Refika Duvarı’nda 25 metre büyüklüğünde delikler açtığı ve SDG bu sayede Rakka’nın eski kent bölümüne girdiği açıklandı. SDG böylece  DEAŞ’ın Suriye’deki fiili başkenti Rakka’nın eski şehir olarak bilinen bölümüne girmiş oldu. 

DEYRİZOR’A YIĞINAK

SDG pazar günü de ilk kez Rakka’nın güneyine girmişti. 100 bin nüfuslu Rakka’da koalisyon güçlerinin hava bombardımanıyla destek verdiği operasyonlar 6 Haziran’da başlamıştı. Musul’un, ardından Rakka’nın da düşmesi bekleniyor ancak Rakka’nın düşmesi savaşın sonu anlamına gelmiyor. Zira DEAŞ’ın  aylardır Rakka’nın doğusuna Deyrizor’a doğru yığınak yapıyor.

TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASI 

ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Twitter hesabından paylaştığı mesajda gelişmeyi ‘şehrin özgürleştirilmesi için bir dönüm noktası’ olarak tanımladı. 

Rakka operasyonunun başarılı olması için kritik bir hamle olarak görülen bu gelişmenin, kentin eski şehir olarak bilinen tarihi bölgesini çevreleyen 2 bin 500 metrelik Refika Duvarı’nın kalan bölümlerinin korunmasını imkan tanıyacağı belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X