Rakka’da IŞİD’e en büyük saldırı

ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları, Suriye’de IŞİD’e yönelik en büyük hava saldırısını Rakka’da yaptı. IŞİD kontrolündeki Rakka’ya 16 hava saldırısı düzenlendi.

Rakka’da IŞİD’e en büyük saldırı

IŞİD kontrolündeki Rakka’ya en kapsamlı hava saldırısı düzenlendi. Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü’nden yapılan açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye’de IŞİD kontrolündeki Rakka’da yaptığı hava saldırılarında, örgütün hareket alanının daraltıldığı kaydedildi. 

IŞİD kontrolündeki binaların ve Suriye içindeki transit yolunun imha edildiği belirtilirken, açıklamada Suriye’nin kuzeyinde sahadaki kuvvetlerin eylemleriyle birleşen hava saldırılarının da IŞİD’e yönelik baskıyı artırdığı vurgulandı. 

ULAŞIM GÜZERGAHI

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü Sözcüsü Thomas Gilleran, örgütün ulaşım ve iletişim güzergahlarına yönelik saldırıların büyük bir kararlılıkla yerine getirildiğini bildirdi. 

Gilleran, “Bu hava saldırıları bugüne dek Suriye’de planlanmış en büyük hava saldırılarıydı. Saldırılar, IŞİD’in Rakka’dan hareket etme yeteneğini zayıflatan etkiye sahip olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X