Rakka’da temizlik

Aralarında PYD’nin de bulunduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin ‘IŞİD’in başkenti’ olarak gösterilen Rakka’ya yönelik başlattığı kapsamlı operasyonda geniş bir bölgenin IŞİD’den temizlendiği belirtildi.

Rakka’da temizlik

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü’nden yapılan açıklamaya göre, Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye sınırı yakınlarındaki Tel Abyad’dan, Rakka’nın 60 kilometre kuzeyindeki Ain Issa bölgesine kadar geniş bir bölgeyi IŞİD’den temizledi.

MOSKOVA İŞBİRLİĞİ İSTEDİ

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rakka operasyonunun daha hızlı sonuçlanması için hava saldırılarını ABD’yle koordine etmek istediklerini söyledi. 

Moskova’da açıklama yapan Lavrov, ‘Rus hava güçleri ve ABD öncülüğündeki koalisyonun hava kuvvetlerinin senkronize ve koordine olmuş bir biçimde çalışıp sahada terörist gruplarla gerçekten mücadele edenlere yardım etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunlar da öncelikle  Suriye ordusu ve PYD’nin silahlı kanadının da aralarında olduğu farklı Kürt gruplar’dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X