Rakka’ya operasyon

Suriye’de YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka kentinde DEAŞ’a karşı operasyon başlatıldığını duyurdu.

Rakka’ya operasyon

Irak’ın Musul kentinde terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlar sürerken, Suriye’de terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin öncülüğünü yaptığı ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’deki kalesi konumundaki Rakka’ya operasyon başlatıldığını duyurdu.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), DEAŞ’ın kontrolünde bulunan Suriye’nin Rakka kentinin kuzeyindeki Ayn İsa’da basın toplantısı düzenledi. Arap, Kürt ve Türkmenler’den oluşan YPG öncülüğündeki SDG’nin açıklamasında, operasyona Fırat’ın Gazabı adı verildiği ifade edildi. SDG sözcüsü operasyon için ABD liderliğindeki koalisyondan yeni silahlar aldıklarını ve bu silahların içinde tanksavar füzeleri de olduğunu söyledi.

ÜÇÜNCÜ BÜYÜK KENT…

SDG, Suriye’nin diğer kentlerine giden büyük yolların kesiştiği bir noktada bulunan ve ülkenin üçüncü büyük kenti konumundaki Rakka’nın DEAŞ’tan alınması için başlatılan operasyona, ABD’nin de havadan destek vereceğini açıkladı. SDG sözcüsü operasyona yaklaşık 30 bin SDG mensubunun katılacağını belirtirken, Rakka’daki sivillerin DEAŞ militanlarının bulunduğu yerlerden uzaklaşmalarını istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X