Ramadi fiyaskosu

Irak’ta, Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) elindeki Ramadi’yi geri almak için başlatılan operasyon ilerleyemiyor. Operasyonun ilk hedefi olan kentin etrafını sarmak bile henüz tamamlanamadığı bildirildi.

Ramadi fiyaskosu

Anbar’daki Iraklı Tümgeneral Kasım el-Muhammedi, ABD’nin hava desteğinin azlığının süreci sınırladığını, IŞİD karşıtı koalisyonun Ramadi için her zaman uygun olmadığını, Irak’ın başka yerlerinde ve Suriye’de bombardıman yaptığını belirtti. 

ABD’NİN BAHANESİ 

İsmini vermeyen ABD’li bir yetkili ise, Ramadi operasyonunun yavaşlamasına birkaç etkenin neden olduğunu iddia etti. Bu etkenler arasında, son haftalarda yükselen hava sıcaklığı, yoğun tahkimat ve bubi tuzakları sayılıyor. 

ABD’li denizci tümamirali Kevin Killea ise, hava saldırıları konusunda Iraklılar’ın neye ihtiyacı varsa onu yaptıklarını, yalnızca geçen hafta Ramadi bölgesine 16 ya da 17 hava saldırısı düzenlediklerini ileri sürdü. Bir başka Iraklı yetkili ise, ‘Plan yok. Liderlik yok’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X