Ramadi IŞİD’den kurtarıldı

Irak’ın Enbar vilayeti kent merkezi Ramadi’nin terör örgütü IŞİD’den kurtarıldığı bildirildi.

Ramadi IŞİD’den kurtarıldı

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Irak ordusuna bağlı birlikler, terörle mücadele güçleri, birleşik polis güçleri, Enbar polis gücü, acil müdahale ekibi, topçu tugayı, Irak hava kuvvetleri, Haşdi Şabi ve aşiret güçlerinin desteğiyle Ramadi’nin IŞİD’den geri alındığını belirterek, kent merkezindeki hükümet binalarına Irak bayraklarının asıldığını kaydetti.

Resul, “Amirli, Curfu’n Nasır, Zuluiyye, Tikrit ve Beyci gibi diğer gaspedilen bölgelerimiz de kurtarılacak” diye konuştu.

IŞİD’in, Haziran 2014’te Irak ve Suriye’de bazı bölgeleri ele geçirmesinin ardından hükümet birlikleriyle örgüt militanları arasında başlayan çatışmalar, ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. ABD’nin öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ise IŞİD’i hedef alan operasyonlara bir yıldan fazla süredir havadan destek veriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X