Ramadi IŞİD’in elinde

Irak’ın batısında yer alan Anbar’ın merkezindeki Ramadi kenti saatler süren çatışmaların ardından düştü. IŞİD terör örgütünün kentte kontrolü tamamen sağladığı bildirildi

Ramadi IŞİD’in elinde

Hafta sonundan beri çatışmaların yoğunlaştığı Irak’ın Anbar vilayetinin başkenti Ramadi kenti, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün kontrolüne geçti.

 

Bağdat’ın sadece 113 kilometre uzağında olan şehrin IŞİD’in eline geçmesi, örgütü Tıkrit’ten çıkaran Irak ordusu için çok büyük darbe olduğu belirtildi. Güvenlik kaygısı nedeniyle bölgede büyük bir göç hareketinin yaşandığı bildirilirken, Anbar il meclisi de Ramadi’deki durumun felaket boyutunda olduğunu açıkladı. 

 

Ramadi’de şu an güvenlik güçlerinin olmadığını söyleyen Iraklı parlamenter Muhammed Nasır Dli, bölgedeki tek silahlı unsurun aşiret milisleri olduğunu ifade etti.

 

‘300 KİŞİYİ İDAM ETTİ’

Bu arada IŞİD’in Musul’da 300 eski polis ve subayı idam ettiği öne sürüldü. Irak Cumhurbaşkan Yardımcısı Usame Nuceyfi, Musul’un Telafer ilçesinden gelen aşiret liderleriyle yaptığı görüşmenin ardından başkent Bağdat’ta  basın toplantısı düzenledi. 

Nuceyfi, ‘IŞİD, son birkaç günde Musul’da, 300 eski polis ve subayı idam etti’ dedi. Nuceyfi,ayrıca Irak hükümetinin, ordunun yapılanması konusunda askeri çalışmaların yanı sıra operasyonda yer alacak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve uluslararası koalisyon güçleriyle anlaşma yapıldığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X