“Ramazan Ayı Sigarayı Bırakmada Çok Önemli Bir Fırsat”

Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel Ramazan ayının sigarayı bırakmak için büyük bir fırsat olduğunu söyleyerek, “17-18 saat dayanabiliyorsa s…

“Ramazan Ayı Sigarayı Bırakmada Çok Önemli Bir Fırsat”

Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel Ramazan ayının sigarayı bırakmak için büyük bir fırsat olduğunu söyleyerek, “17-18 saat dayanabiliyorsa sigarayı da bırakma şansları vardır” dedi. Yeşilay Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde kentte çalışan basın mensuplarıyla dernek üyeleri bir araya geldi. İftar programında konuşan Yeşilay Kayseri Şubesi Başkanı Mehmet Adıgüzel, medya mensuplarıyla bir araya gelerek istişare yapmak istediklerini belirterek, “Geleneksel hale getirmek istediğimiz iftarımızı bugün gerçekleştirdik. Bir hafta önce sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldik. Sivil toplum kuruluşları bizlerle bir istişare yapmayı istediler. Biz de böyle Ramazan iftarında bir araya geldik. Onlarla da istişare yaptık. Tabi akabinde medya mensuplarıyla beraber böyle bir istişare yapalım dedik ama bunu Ramazan iftarında hem sohbet edelim hem yaptıklarımızı anlatalım diye bir araya gelmiş olduk” dedi. Ramazan ayının sigara bırakmak için çok önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Adıgüzel, “Ramazanı rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olarak biliyoruz. Bunu da biz Yeşilay olarak iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ramazan ayı içerisinde günlük 17-18 saat zaten oruç tutuyoruz, yemek yemiyoruz, su içmiyoruz. Sigaradan da noksan kalmamız gerekiyor. Eğer sigara içenlerimiz varsa 17-18 saat dayanabiliyorsa sigarayı da bırakma şansları vardır. Eğer Ramazan ayı içerisinde bu sigarayı bırakabiliyorlarsa hem Ramazan Bayramı’nı yaşamı olurlar hem de sigaradan kendisini ve ailesini kurtardığı için bayram olarak nitelendirmemiz gerekiyor” diye konuştu. İftar sonrası medya mensupları da bol bol sohbet etme fırsatı buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X