‘Ramazan Ayı ve Oruç’ konferansı

Bursa Kent Konseyi (BKK) Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ‘Ramazan ayı ve Oruç’ konulu konferansa konuk olan BKK Başkan Yardımcısı ve Tuna Cami İmamı Lütfi Taşcı, yağmurun yeryüzünü yıkayıp pislikten temizlediği gibi Ramazan ayının da müminleri günahla

‘Ramazan Ayı ve Oruç’ konferansı

Ramazanın iki anlama geldiğini belirten Taşcı, “Biri yağmur, diğeri yanmaktır. Yağmur nasıl ki yeryüzünü yıkayıp kirden, pislikten temizliyorsa, Ramazan ayı da müminleri günahlardan öyle temizler. Ayrıca Ramazan ayı oruçlu kişinin günahlarını yakarak yok eder. Bizler de günlük hayatta böyle yapıyoruz. Bir şeyi suyla yıkayıp temizliyoruz. Bir şeyi ortadan kaldırmak için yakabiliyoruz. Ramazan ayının ruhu Kuran’dır. Ramazan beden ise Kuran ruhtur. Ruhsuz beden sadece cesettir. Kuran’ı Kerim olmazsa Ramazanın kıymeti olmaz” dedi.

Allah’ın, insanların aç ve susuz kalmasına ihtiyacı olmadığına dikkat çeken Taşcı, “Dil oruç tutmalı, el oruç tutmalı, göz, akıl, kalp oruç tutmalı. Hatta hayallerimiz oruç tutmalı. Dil, gıybet, iftira, yalandan uzak durmalı. El, harama uzanmamalı, çalmamalı. Oruç, hayatı disipline eder. Hayatımız disipline olmuyorsa, tuttuğumuz oruçta arıza var demektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X