Ramazan pidesi yine küçülerek zamlanacak

Ramazan pidesinin fiyatı 2 lira olarak kalacak ancak ağırlığı 380 gramdan 340 grama düşecek. Geçen yıl da aynı yönteme başvurulmuş ve pidenin ağırlığı fiyat değişmeden 430 gramdan 380 grama indirilmişti.

Ramazan pidesi yine küçülerek zamlanacak

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Ramazan ayına sayılı günler kala fırıncılardan tüketicilere kötü haber geldi. İftar sofralarının vazgeçilmezi pideye ‘gramaj azaltma’ yöntemi ile zam yapılacak. Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, ramazan pidesinde bu yıl fiyat artışına gitmediklerini ancak gramajı düşüreceklerini söyledi.

Yeni tarifenin Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından da onayladığını kaydeden Yılmaz, “Buna göre Ramazan pidesinin ağırlığı 380 gramdan 340 grama düştü. Fiyat ise geçen yıl olduğu gibi 2 lirada kaldı. Yumurtalı pide ise 2,5 liradan satışa sunulacak” dedi. Yılmaz Bursa’da ramazan ayında günde 700-800 bin civarında pide satıldığını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X