Ramazan pidesine zam

Geçen yıl 340 gramı 2 liradan satılan Ramazan pidesi, bu yıl 370 gram olarak hazırlanacak ve 2,5 liradan tüketiciye sunulacak. Bu değişimle fiyat yüzde 15 yükselirken, fırıncılar zammın maliyet artışından kaynaklandığını belirtti.

Ramazan pidesine zam

ASLIHAN AYDIN

Ramazan ayına sayılı günler kala fırıncılar, iftar sofralarının vazgeçilmezi pidenin hem fiyatını hem de gramajı değiştirdi. Ağırlık 340 gramdan 370 grama çıkartılırken, fiyat 50 kuruş artışla 2,5 lira oldu.

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, yeni tarifenin Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından da onaylandığını söyledi. Zamma gerekçe olarak maliyet artışını gösteren Yılmaz, “Geçen yıl 340 gramı 2 lira olan ramazan pidesi, bu yıl 370 gramı 2,5 liradan satılacak. Gramı ile birlikte fiyatını da artırdık. Yüzde 15 civarında zam söz konusu” dedi. Yılmaz, son 1 yılda enflasyonda yaşanan değişime dikkat çeken Yılmaz, işçilerin maaşlarının yılbaşında yüzde 10-12, un fiyatlarının yüzde 15-16 civarında zamlandığını, susamın fiyatının da artığını kaydetti.  

YUMURTALI 50 KURUŞ FARKLA

Ramazan pidesini yumurtalı yemek isteyenlerin 50 kuruşu daha gözden çıkaracaklarını 3 lira ödeyeceklerini dile getiren Yılmaz, “Tek fiyat olsun diye tarifemize bunu da ekliyoruz. Yumurtalı pidenin susamı da daha fazla oluyor” diye konuştu. Adnan Yılmaz, ekmeğin fiyatının değişmeyeceğini, 250 gramın ekmeğin 1,25 liradan satılmaya devam edeceğini vurguladı.

FIRINLARIN ÜÇTE BİRİ KAÇAK

Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, Bursa’da 430 fırın olduğunu belirterek, “140 tanesinin maalesef ruhsatı yok. Bursa’daki fırınların üçte biri kaçak. Ankara’nın nüfusu daha fazla olmasına rağmen 186 fırın var. Şehrimizde fırın enflasyonu yaşanıyor. Dolayısıyla maliyetler de artıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X