Ramazan Sokağında şehitler için mevlit okutuldu

Nilüfer Belediyesi, Şırnak’ın Şenoba beldesinde meydana gelen helikopter kazasında 13 askerin şehit olması nedeniyle Nilüfer Cumhuriyet Meydanında kurulan Ramazan Sokağındaki etkinlikleri iptal ederek mevlit okuttu.

Ramazan Sokağında şehitler için mevlit okutuldu

Şırnak’ın Şenoba beldesinde askeri helikopterin düşmesi sonucunda şehit olan 13 asker, tüm Türkiye’yi acıya boğdu. Milyonların yasını tuttuğu şehit askerler için Bursa’nın Nilüfer Belediyesi mevlit okuttu. Nilüfer Belediyesi, şehit askerlerin acı haberinin gelmesi üzerine Ramazan ayı sebebiyle Nilüfer Cumhuriyet Meydanında kurulan Ramazan Sokağındaki etkilikleri iptal etti. Müfit Kavurmacı ve Burak Demir’in katılımıyla okunan mevlide vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Mevlitte, Müfit Kavurmacı ve Burak Demir, Kuran-ı Kerim tilaveti yaptı, dualar etti ve ilahiler okudu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne kadar bütün şehitlerin ruhuna duaların edildiği gecede barış ve kardeşlik mesajları verildi.

Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Suat Özkan gelen şehit haberleri üzerine Ramazan Sokağındaki etkinliğin iptal edilerek mevlit okutulduğunu belirtti. Özkan, “İki gün önce yaşanan bu elim kaza ve beraberinde yine 3 vatan evladımızın şehit olmasından dolayı bu geceyi hep birlikte yad ettik. Vatan evlatlarımızı minnetle anıyoruz ve bir daha yüreğimizin yanmaması için Allah’a dua ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X