Ramazanda balığa ilgi azaldı

Ramazan ayı nedeniyle vatandaşların balığa ilgisi azaldı.

Ramazanda balığa ilgi azaldı

ASLIHAN AYDIN

Nisan ayında başlayan ve 1 Eylül’e kadar sürecek yasak nedeniyle denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapılmazken, bazı balıkçılar küçük teknelerle denize çıkmaya devam ediyor. 

Tezgahlarda azalan balık çeşidi ile birlikte ramazan ayı da talebi düşürdü. Nilüfer Agora Çarşısı’ndaki balıkçılarda dün istavritin kilosu 20-25 liradan, sardalya ise 10-15 liradan satıldı. 

Mevsim balıklarından barbunun kilosu 40-60 lira arası değişirken, tekir 40 liradan alıcı buldu. Yetiştirme levrek ve çupranın kilosu ise 25-30 lira arasında değişti. Fikret Balıkçılık Çalışanı Mehmet Hazar, işlerin ramazanda yüzde 60-70 düştüğünü ileri sürdü. Sezonun kapalı olmasının da talebi etkilediğini anlatan Hazar, “Şu sıralar balık pek tercih edilmiyor. Ancak ramazanın ardından işlerin açılmasını bekliyoruz” dedi.

İSTAVRİT VE TEKİR ZAMANI

Kocamanlar Balıkçılık Çalışanı Sacit Çolpa da, ramazanda işlerin azaldığını söyledi. Av yasağının devam etmesi nedeniyle de durgunluk olduğunu dile getiren Çolpa, “Küçük kayıklarla balık tutulabiliyor. İstavrit, tekir ve barbun balığının en lezzetli zamanı. Ayrıca çiftlik balıkları tercih ediliyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca mayıs ve haziran aylarının kalkan mevsimi olduğunu vurgulayan Çolpa, “Normalde kalkanın kilosu 120 lira civarındayken, şu anda 70-80 lira arasında değişiyor” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X