Referandum bitene kadar görüşme yok

Yunanistan Başbakanı Çipras’ın geri adım attığı yönündeki haberlerin yarattığı iyimserlik, Almanya Maliye Bakanı Schauble’nin ”Artık reddedecek ya da kabul edecek bir şey yok” açıklaması ile son buldu.

Referandum bitene kadar görüşme yok

Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, ”Referandum sonucuna kadar Yunanistan ile görüşecek bir şey yok” dedi.

Schauble, Almanya’nın 2016 yılı tahmini bütçe rakamlarını ve 2019 yılına kadar mali planını açıkladığı basın toplantısında, basın mensuplarının Yunanistan’daki mali kriz ve referandumla ilgili sorularını cevapladı. Yunanistan’dan her gün başka bir teklifin geldiğini belirten Schauble, Euro Bölgesi üyesi ülkelerin referandum sonucuna kadar Yunanistan’a karşı pozisyonlarının değişmeyeceğine işaret etti.

OYLAMA 5 TEMMUZ’DA

Schauble, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) oluşturduğu kreditörlerin Yunanistan için hazırlamış olduğu programın Yunanistan’da 5 Temmuz’da oylanacak olmasına ilişkin, ”Her gün başka bir haber geliyor. Referandumdan ‘evet’ çıkacak, referandumdan ‘hayır’ çıkacak, bunların bir manası yok. Referandum sonucuna kadar Yunanistan ile görüşecek bir şey yok” değerlendirmesinde bulundu.

YENİ TEKLİF AÇIK DEĞİL

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Euro Bölgesi’nin kurtarma fonu Avrupa İstikrar Mekanizması’nın (ESM) kreditörlüğünde 2 yıllık mali program ve borçların yeniden yapılandırılmasını içeren teklifinin de herhangi bir ‘açıklığa’ sahip olmadığını vurguladı. ”Artık reddedecek ya da kabul edecek bir şey yok. Yunanistan’ın IMF’e olan 1,6 milyar Euro borcunu önceki gece ödemesi gerekiyordu. IMF kurallarına göre şu an bir borç batağı durumu var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X