Referandum ertelenmeyecek

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye’nin de karşı çıktığı bağımsızlık referandumunun ertelenmeyeceğini ve kesinlikle yapılacağını yineledi.

Referandum ertelenmeyecek

Suudi Arabistan’da yayınlanan Okaz gazetesinin sorularını yanıtlayan Barzani, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la görüşmesine ilişkin, “Tillerson’un referandumu erteleme talebine, razı olmuş değiliz. İki tarafın daha iyi bir geleceğe ulaşabilmesi için Bağdat’la diyaloga girilmesine razı oldum” diye konuştu.

Barzani bağımsızlık referandumun ertelenmesi için, “Bu kesinlikle olmayacak. Şu an ki durum ve mevcut baskı altında iki yıl kadar ortak kalabiliriz. Ancak, Bağdat’ın Kürdistan’a karşı politikası değişmeyip temel haklarımız inkar edilirse, bu ortaklık da sona erebilir” diye konuştu. KBY lideri,  geride kalan 25 yılda Türkiye için güven kaynağı olduklarını ileri sürdü, “Gelecekte de böyle olacağız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X