Referandum günü hasta vatandaşlara ambulans servisi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Sağlık Bakanlığı olarak 16 Nisan’da büyük bir hazırlık yapıyoruz. Gerekirse hasta olanları, kendisi yürüyerek gidip oy kullanamayacak olanları, ambulanslarımız ve araçlarımızla alıp götüreceğiz ve oylarını kullanmalarını sağlay

Referandum günü hasta vatandaşlara ambulans servisi

Bakan Akdağ, Bursa’da merkez Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi’ndeki Aziziye Merkez Camisinde kıldığı ikindi namazının ardından, cami bahçesinde çoğunluğunu Erzurumluların oluşturduğu vatandaşlarla buluştu.

Kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdağ, “Bursa’da oturan bazı vatandaşlardan kendi memleketlerinde oy kullanacaklar böyle durumda olan akrabamız eşimiz dostumuz varsa onları da uyaracağız. Oyunu kullanmak isteyen varsa biz Sağlık Bakanlığı olarak 16 Nisan’da büyük bir hazırlık yapıyoruz. Gerekirse hasta olanları, kendisi yürüyerek gidip oy kullanamayacak olanları, ambulanslarımız ve araçlarımızla alıp götüreceğiz ve oylarını kullanmalarını sağlayacağız. Çünkü bu bir memleket meselesidir. Biz güçlü bir ülke için bu referandumu getiriyoruz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin uzlaşma meselesiyle ilgili sağduyulu davrandığını ifade eden Akdağ, “Buna bakmamız lazım. Çünkü bu milletin geleceğinin meselesidir. İstikrar olacak, güçlü bir devletimiz olacak ki teröre karşı mücadelemizi güçlü bir şekilde devam ettirelim. Gençlerimiz var, onlara iş bulalım, aş bulalım. Bugün Hollanda’da Dış İşleri Bakanımıza yaptıkları muameleyi görüyorsunuz, bir de demokrat geçinirler, bize demokrasi dersi vermeye çalışırlar. Senelerce PKK’lıları bağırlarında beslediler, teröristleri bize iade etmediler. O ülkelerde para toplamalarına müsaade ettiler, örgütlenmelerine müsaade ettiler, bir de demokrat geçinirler. Kaç tane terör örgütünün Türkiye üzerinde emeli var ve terör örgütlerinin arkasındaki maşaları hepimiz biliyoruz. O zaman biz birbirimize kenetleneceğiz. Bizim ne işimiz var FETÖ’yle PKK’yla iş tutanlarla. Beraber olacağız, bir arada duracağız” şeklinde konuştu.

“Ana muhalefet partisi liderinin anayasa da ne yazdığından haberi yok”

CHP ve Saadet Partililerin bu haksızlığa dur demesi gerektiğini belirten Akdağ, “CHP’ye oy veren kardeşlerimiz için en başta söylüyorum, bu haksızlığa en başta onların ‘Dur’ demesi lazım. Böyle bir ana muhalefet partisi başkanı olmaz. Anayasada ne yazıyor ondan bile haberi yok. Karşı çıkıyor ama anayasada ne yazdığından haberi yok. Saadet Partili yöneticilerin yaptıkları hatayı o partiye oy veren kardeşlerimizde göremeyiz. O partiye de oy veren kardeşlerimiz samimiyetle gidip oylarını verdiler. Ama bugün rahmetli Erbakan Hocamızın da kemiklerini sızlatmışlardır, buna ne hakları var? Hakları yok kabul etmiyoruz. Hangi partiden olurlarsa olsunlar bütün vatandaşlarımızı yanımızda görmek istiyoruz bu ülkenin geleceği, istikbalimiz ve bekamız için” diye konuştu.

Bakan Akdağ, çıkışta vatandaşların sorunlarını dinledi, bölgedeki esnafa ile sohbet edip referandumda evet oyu istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X