‘Referandum yapacağız’

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani,BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmede Kürdistan Bölgesi’nde kısa bir süre içinde bağımsızlık referandumu yapılacağını bildirdi.

‘Referandum yapacağız’

Guterres ve beraberindeki heyeti, Erbil kentindeki başkanlık konutunda kabul eden Brzani, ‘Bizden duymanızı istiyorum, en yakın zamanda referandum yapacağız. Bu isteğimizi anlayışla karşılamanız bizi mutlu eder’ ifadesini kullandı. 

EMİN MİSİNİZ?

Bağımsızlık referandumu düzenleyeceklerini açıklayan Iraklı Kürtlere ise Bağdat’tan ‘uyarı’ geldi. Irak Başbakanı İbadi, ‘Referandumdan evet kararı çıksa bile bu uygulanabilecek mi? Bu ayrılık için uygun olmayan bir bölgede yaşıyor olabilirsiniz’ dedi. Iraklı Kürtlerin bu yolla çıkarlarına ulaşamayacaklarını savunan İbadi, bölgede Türkiye dahil bütün devletlerin böyle bir bağımsızlığa karşı çıktığını, bu nedenle de Kürtlerin pratikte bu konuda harekete geçemeyebileceğini savundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X