Referandumda demokrasi oylanacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği referandumunun bir parti meselesi olmadığını yineledi ve ‘Referanduma gidip demokrasiyi oylayacağız. Ya tek adam rejimi ya demokrasi diyeceğiz’ dedi.

Referandumda demokrasi oylanacak

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı. Gündemine anayasa paketi ve referandumu alan CHP lideri, sert eleştiriler yöneltti. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

‘Şu soruyu her gittiğiniz yerde sorun. 15 yıldır iktidarsınız. 15 yıldır çıkaramadığınız bir kanun oldu mu? O zaman bu değişikliğin sebebi ne? Neden parlamento yetkisini bir kişiye devrediyor? Tek adam rejimi getiriyorlar. Bir kişi her şeye muktedir olacak. Son derece tehlikeli. Bir kişi isterse her şeyi yapabilecek. Bunlar neyi yapamadılar? Sayın Binali Yıldırım’a, Sayın Bahçeli’ye soruyorum, cevap yok. Siyasi parti temsilcileri televizyonda tartışalım. Vatandaş bilgi sahibi olsun.

MECLİS MALULEN EMEKLİ

Diyorlar ki ‘Bunu istikrar için yapıyoruz’. Bu, 15 yıldır yönetiyoruz, istikrar getiremedik demektir. Neyin istikrarı? Çift başlılığı önleyeceğiz diyorlar. Başkanı illerde kim temsil edecek? Vali ve il başkanı. Oldu mu sana iki başlı yönetim. Devletin sigortası yok oluyor. Cumhurbaşkanlığı yok edilmiş oluyor. İllerde kavga çıkacak, yönetimde kavga çıkacak. Parlamento ile cumhurbaşkanı arasında kavga çıkacak. Başkana diyorlar ki, devletin yapısı ve işleyişini tek başına değiştirebilirsin. Bir kararnameyle bütün bakanlıkları kapatabilir. Muhtarlıkları kapatabilecek. Yetkisi var. Böyle bir yetki devlette bir kişiye verilir mi, verilemez. Bu kadar yetkiyi bir kişiye verirseniz Türkiye’yi bir maceraya sürüklemiş olursunuz. Cumhurbaşkanının kararnameleri Meclis’e gelmeden, Resmi Gazete’yle yürürlüğe girecek. Bir kişi devletin yapısını sıfırdan yeniden belirleyecek. Meclis malulen emekli oluyor, hiçbir görevi yok.

BU SEÇİMİN SAĞI SOLU YOK

Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinden 12’sini başkan tayin ediyor. Yargı bağımsızlığı bitiyor. Türkiye ucu açık bir maceraya sürüklenmemelidir. Bir kişi konuşacak, 80 milyon dinleyecek. Hiçbir can ve mal güvenliği kalmayacaktır. Kuzey Kore gibi olacak. Bu referandum bir seçim değildir. Bu seçimin sağı solu yok. Referanduma gidip demokrasiyi oylayacağız. Ya tek adam rejimi ya demokrasi diyeceğiz.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X