Referandumdan önce son anketin sonucu açıklandı

Birleşik Krallık (İngiltere) bugün AB’de kalıp kalmama konusunda referandum gerçekleştiriyor. 46.5 milyon seçmenin bulunduğu İngiltere’de sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın AB açısından hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Oy verme işlemleri sürüyor. Sonucu y

Referandumdan önce son anketin sonucu açıklandı

İNGİLTERE’nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda bugün düzenlediği referandum sadece bu ülkenin değil tüm Avrupa projesinin geleceğini etkileme potansiyeline sahip. Referandumdan çıkan sonuç ne olursa olsun AB açısından değişim kaçınılmaz hale gelecek. Bu değişimin hızını ve boyutunu ise referandumun sonucu belirleyecek.

İngiltere’nin AB’de kalma kararı alması durumunda yumuşak ve daha yavaş değişim süreci, AB’den çıkış (Brexit) kararı alması halinde ise daha hızlı ve radikal değişim yaşanacak.

AB’de kalınması gerektiğini savunan İngiltere Başbakanı David Cameron ve eşi Samantha, başkent Londra’da oy kullandı.

SON ANKETE GÖRE AB’DE KALMA YANLILARI ÖNDE

Ipsos MORI tarafından Evening Standard gazetesi için yapılan ve sonucu bugün açıklanan bir anket, AB’de kalma yanlılarının yüzde 52, ayrılma yanlılarının ise yüzde 48 oranda olduğunu gösterdi.

Populus şirketinin referandum devam ederken internetten yaptığı ankete göre ise AB yanlıları yüzde 55’e yüzde 45 ile AB karşıtlarının 10 puan önünde.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X