Reform paylaşımdaki adaletsizliği gidermeli

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde, iller arasında genel bütçe vergi gelirlerinin dağıtımına değindi.

Reform paylaşımdaki adaletsizliği gidermeli

Yerel yönetimler yıllardır reform bekliyor. Özellikle gelir paylaşımı adaletsizliğini giderecek düzenleme, belediye başkanlarımızın beklentilerinin başını çekiyor.

İller arasında genel bütçe vergi gelirlerinin dağıtımında büyük haksızlıklar var. İstanbul ve Kocaeli gibi kentlerin belediyelerinin nüfus başı aldığı payları diğer belediyelere maalesef alamıyor.

Maalesef, bu yüzden taşradaki yüzlerce belediye mağdur durumda.

Bursa Büyükşehir Belediyesi de mağdurların başında yer alıyor. Üretim yeri Bursa olup merkezi İstanbul olan çoğu fabrika yüzünden Bursa’nın başka vergi geliri kaybı da söz konusu.

Adaletsizliğin giderilmesi konusunda yasama organına yıllardır çağrılar var ama nedense düzeltilmedi.

Belediyelerimize nüfus başı ödenen rakamlar arasında öyle uçurumlar bulunuyor ki, bu haksızlığa üye oldukları Türkiye Belediyeler Birliği vasıtasıyla çözüm aradılar ama netice elde edemediler.

Şimdi gündemde yeni bir yerel yönetim reformu var.

İhsan Aydın’ın yazısın tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X