Reformlar daha güçlü bir büyüme getirecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, ocak- mart dönemine ilişkin büyüme verilerini değerlendirdi.

Reformlar daha güçlü bir büyüme getirecek
Türkiye’nin belirsizlik ortamının sona ermesiyle birlikte yeniden ekonomiye odaklanmaya başladığını belirten Burkay,  yatırım ortamının iyileştirilmesi, ihracatın artırılması ve istihdamın geliştirilmesi noktasında iş dünyasına sağlanan teşviklerin sektörleri harekete geçirdiğini söyledi.

Ortaya çıkan tablonun uluslararası kuruluşların Türkiye’ye dönük büyüme beklentilerini de revize etmelerini sağladığını dile getiren Burkay, “Türkiye ekonomisinde yeni bir dönem başladı. Özellikle ihraç pazarlarımızdaki olumlu gelişmeler ve sanayi bazlı büyüme performansı oldukça anlamlı. Başta Meclis gündeminde bulunan ‘Üretim Reform Paketi’ olmak üzere, iş dünyamızın beklentileri doğrultusunda atılan adımlarla birlikte büyüme performansımızı yüzde 5’in de üzerine taşıyacağımıza inanıyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X