‘Reformlar mutfakta’

”Türkiye muazzam bir hikaye yazma arifesindedir” diyen Şimşek, beklenen reformların yakında hayata geçirileceğini söyledi.

‘Reformlar mutfakta’

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda harıl harıl çalışıldığını belirterek, ”Mutfak buralar, o mutfaklarda şimdi reformlar üretiliyor” dedi.

Şimşek, katıldığı bir televizyon programında, 25 dönüşüm programının ve yapısal reformların Türkiye’ye sınıf atlatacağını dile söyledi. Vaatler ve bütçe aradan çıkar çıkmaz çok hızlı bir şekilde hem Türkiye’nin demokratik standartlarını, hem temel hak ve özgürlüklerini hem de yapısal dönüşümünü sağlayacak reformları hayata geçireceklerinin altını çizen Şimşek, ”Başbakanımız programı açıkladı. Meclis’te bir gündem var. Ama şu anda arka planda reform grubu, ben de onun içindeyim, Lütfü Elvan Bey’in başkanlığında ve benim başkanlığımda Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda harıl harıl çalışıyoruz. Mutfak buralar, o mutfaklarda şimdi reformlar üretiliyor. O reformları inşallah yakında hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

EĞİTİM İSTENEN YERDE DEĞİL

Ekonomi alanındaki en önemli sorun alanının sorulması üzerine de Şimşek, ”Türkiye’nin temel meselelerini biz çözdük ama nitelik konusunda gerideyiz. Yarım milyondan fazla öğretmen almamıza, üniversite sayısını ikiye katlamamıza rağmen eğitim kalitesinde arzuladığımız yerde değiliz. Eğitimde kalite için reform yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YARI ZAMANLI ÇALIŞMA

”Türkiye muazzam bir hikaye yazma arifesindedir” ifadesini kullanan Şimşek, vatandaşlara daha fazla iş imkanı sunmak istediklerini kaydetti. Şimşek, Hollanda’daki sistemi örnek göstererek, yarı zamanlı veya esnek çalışma olanaklarının vatandaşa sunulması gerektiğinin altını çizdi. Kadınların çocuk evdeyken bazen tam zamanlı çalışmak istemediklerini ifade eden Şimşek, bunun için engellerin kaldırılması gerektiğini bildirdi. Şimşek, bugün Türkiye’de çalışma çağındaki nüfusun yüzde 46-47’sinin çalıştığını vurgulayarak, Türkiye’de imalat sanayindeki işçinin ortalama fazla mesai verilerek günde 49 saat çalıştığını, OECD ülkelerinde bunun 38 saat civarında olduğunu, Türkiye’de sanayide 38 saat çalışılsa işsizliğin çok kolay bir şekilde yüzde 5’in altına düşebileceğini, bunların hepsinin reform gerektirdiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X