Reina katliamcısına evi kimin kiraladığı ortaya çıktı

Reina’da 39 kişinin canına kıyan teröristin kaldığı evi kiralayanın kim olduğu ortaya çıktı. Daireyi kiralayanın operasyon sırasında aynı evde yakalanan Iraklı Ali Jameel Mohammed olduğu öğrenildi.

Reina katliamcısına evi kimin kiraladığı ortaya çıktı

Saldırganın yakalandığı sitenin emlak işlerini yapan Burak Sarıca evde yakalana Afrikalı kadınlardan birinin 3 gün önce işyerine geldiğini söyledi. Sarıca kadının Türkçesinin iyi olmadığını belirterek “Burada oturduğunu bir daire daha istediklerini söyledi. ‘Yabancılara vermiyoruz.’ deyip gönderdim” dedi. “Daireyi Mahmut diye birinden kiralamışlar” ifadesini kullanan Sarıca şöyle konuştu:

Bedelinin üzerinde ödemişler kamera olmadığı için orayı tutmuşlar. Bir kadın ve bir erkek kiralamış 80 metrekare. Reina saldırganını hiç görmedik. Siteye dışarıdan görünmeden otoparktan girilebiliyor.

6 AYLIĞINA KİRALAMIŞLAR

Teröristin kaldığı dairenin 15 Ağustos 2016’da 6 aylığına aylık 750 TL’den kiralandığı öğrenildi. dairenin sahibi yabancı uyruklu Nurullah Zaki Haser’in evini kiralaması için Esenyurt’taki bir inşaat firmasına anahtarını bıraktığı, firmanın da evi 1500 TL depozito, 750 TL peşinat ve aylık 750 TL karşılığında 6 aylığına Ali Jameel Mohammed’e kiraladığı öğrenildi. Site yönetimine kontratın teslim edildiği bildirildi. Site yönetiminin de tapu örneği ya da kira kontratı karşılığı site sakinlerine verilen elektronik giriş kartlarını saldırgan ve arkadaşlarına teslim ettiği kaydedildi. Belgelerde herhangi bir eksik olmadığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X