‘Rejimin ateşkes ihlali 20 bine ulaştı’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib’de rejimin ateşkes ihlallerinin 20 bin civarına ulaştığını söyledi.

‘Rejimin ateşkes ihlali 20 bine ulaştı’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik , AK Parti MYK toplantısı sürerken açıklamalarda bulundu.

Çelik’in açıklamalarından satırbaşları;

“Değerli arkadaşlarım Diyarbakır annelerimizin her zaman yanındayız, bir annemiz daha evledına kavuştu.”

“Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya geldi Türkiye’ye. Sporda üst üste gelen başarılar tabi ki çok kıymetli.”

“İdlib’deki krizi yakından takip ediyoruz. Görüşmeler yarın da davet edecek. Türkiye tüm taraflara Soçi mutabakatını hatırlıyor.”

“Rejimin Suriye’de ateşkes ihlali 20 bine ulaştı.”

“Türkiye’nin Libya’da ateşkes çabaları dünyada kayda geçmiştir.”

“Silah ambargosu kontrolü BM organizasyonunda yapılmalı.”

“Merkel en önemlisi, oyların aşırı kaymasını önlemek demişti. Biz onları uyarmıştık. Sorununuz merkez sağın aşırı sağa kayması, İslam ve Türk düşmanlığına karşı önlem almanız gerekir. Avrupa’nın merkaz sağı, doğudaki DAEŞ ile aynı görevi görüyor.”

“Genel olarak her meselede herkes açıklama yapıyor. Ben bu değerlendirmelerin hepsine cevap verecek değilim. Ama bizim hafızamız güçlüdür. Yıllarca Türkiye’de en çok tartışma konularında biri ordudaki atılmaların belli bir kritere dayanmamasıdır. Herkes kendi döneminde mükemmel işler yaptığını söylerek kendi hatalarını görmezden geliyor. Başbuğ meselesi doğrudan TBMM’nin suçlanmasıdır. TBMM mensubunu terör örgütü üyesi olarak göstermektir. 60 ihtilali oldu, 28 Şubat oldu. Tüm bunlara baktığınızda meclisin tüm üyelerine terör örgütü mensubu gibi mi göstereceksiniz?”

“Türkiye askeri vesayetin kaldırılması konusunda büyük sancılar yaşadı. TC tarihinde hiçbir hükümet muhtıralara cevap vermemiştir. Muhtıraları kabullenmiştir. Bugün bahsettiğimiz bazı genel kurmay başlanlarının beyanatlarına bakın, Başbuğ döneminde katsayı düzenlemesinin nasıl olması gerektiğine açıklaması var. Bu askeri otoritenin işi midir?”

“Askeriyeden atılanların hepsi terör örgütü mensubu muydu?”

“Bir kere MGK hükümete tavsiye etti. O günkü belgelere bakıldığında toplumdaki her kesimin suçlandığı bir şeyler var.”

“Esas pronlem şudur. FETÖ2ye yönelik çok cümle kurulan, TC’nin seçilmiş cumhurbalşkanına karşı asılsız ifadeler kullanıyorlar. Hükümetimiz her alanda bu konuda çok ciddi bir mücadele yürütmektedir. Bunun nedeni Türkiye’yi ortadan kaldırmak, laikliği kaldırarak sapık bir dini anlayışı getirmektedir. O istihbarat havuzları öyle bir şekilde yapılmıştır ki, suçlanmayan kimse kalmamıştır.”

BURHAN KUZU AÇIKLAMASI

“Burhan Hoca’ya sormanız lazım. Biz bir durum ortaya çıktığında bu konuyla ilgili açıklma yaparız ancak iddiaya yanıt veremeyiz. İlgili kurumlar araştırma yaptıktan sonra açıklama yapacaktır. Bizim şu anda bir yorumuz yok.”

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

“Maalesef bu şahıs konuştukça bu konuya girmek zorunda kalıyoruz. 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün hedefi kimdir? Cumhurbaşkanımız. Türkiye’de özel harekat polislerine, askerlere saldırdılar. Sayın Kılıçdaroğlu’na kartlar açılıpyol verildi. Bakın TBMM’ye, orduya, Külliye’ye saldırıldı ama Kılıçdaroğlu’na yol verildi. Bu nasıl oldu? Bizim yaptığımız her şey dakikası dakikasına belli. Kimsenin utanılacak bir şeyi yok o geceyle ilgili. Utanılacak tek bir şey var, o da Kılıçdaroğlu’nun o gece ne yaptığı. Bu konforlu değerlendirmenin nedeni nedir?”

“Sürekli yargının alanına giren konulara giriyor. Enerjisinin büyük bir kısmını FETÖ’yü hedef almak yerine Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alarak harcıyor. Bütün bunları yan yana koyduğumuzda asıl sormamız gereken şu. Bakın siyasi eleştiri yapabilirsiniz. Ama seçilmiş bir makamı terör örgütünün siyasi ayağı olarak nitelemek milletin iradesiyle kavga etmektir.”

“FETÖ’den çok seçilmiş Cumhurbaşkanını hedef alıyorlar.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X