Rekabet için strateji şart

Coşkunöz Holding Strateji Planlama Yöneticisi Tuba Gökçe, stratejinin şirketler için, insan bedenindeki bağışıklık sistemi gibi olduğunu söyledi.

Rekabet için strateji şart

Yeşim Tekstil Fütüristler Kulübü’nün, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen söyleşisine konuk olan Gökçe, iş hayatında strateji kurmanın önemi hakkındaki bilgi ve tecrübelerini anlattı. Genelde planlama işleri için ‘durağan, statik bir iş’ dendiğini hatırlatan Gökçe, ”Bu görüş belki pek çoğu için öyledir ama eğer stratejiyi planlıyorsanız burada işler tam tersidir. Strateji tam bir dinamizmdir ve aslında kendisi bir keşif sürecidir. Çünkü tüm bu baş döndürücü değişimin orta yerinde, hep bir adım önde olmanız ve rekabetten sıyrılmanız gerekir” dedi.

SİZİ FARKLILAŞTIRMALI

Gökçe, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Stratejiniz sizi farklılaştırmalı. Özellikle de her şey aynılaşırken ve benzerleriniz çoğalırken; bugün sadece üretmek sizi diğerlerinden farklı kılmıyor. Müşterileriniz, sizin ürününüzün aynısına veya benzerine çok daha ucuza ve daha kolay ulaşabiliyor.”

SAVUNMAMIZ KALIRSINIZ

Stratejileri planlamanın önemine de değinen Gökçe, şunları kaydetti: “İnsanoğlu her şey yolunda giderken beş, on yıl sonrasını bugünden çok da düşünmüyor. Nasılsa müşterileri ondan memnun, nasılsa para kazanıyor. Her ne kadar kar marjları düşmüş olsa da, uzun süredir bu sektörde deneyim ve güven kazanmış olduğundan dolayı bir şekilde yola devam ediyor. Her gün farklı rüzgarların estiği bir ekonomide değil 5-10 yıl ilerisini, bir yılı bile planlamak zor diyebilirsiniz. Ama bunların hepsinin tek bir anlamı var; her an tehditlere karşı savunmasızsınız.”

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GİBİ

Firmaların kendi stratejilerinin olması gerektiğini savunan Tuba Gökçe “Strateji şirketler için, insan bedenindeki bağışıklık sistemi gibi. Direncinizi, mücadele gücünüzü, değişimlere adaptasyonunuzu kısacası sürekliliğinizi sağlamanıza yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı. Söyleşi Yeşim Tekstil Fütüristler Kulübü liderleri Cansu Aras ve Merve Mısırlı’nın Tuba Gökçe’ye plaket takdimi ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X