Rekabette en önemli güç OSB’ler

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türk sanayicisinin ürettiği yüksek katma değerli ürünlerle dünya ile rekabet ettiğini, bu rekabette de en büyük gücün Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) olduğunu söyledi.

Rekabette en önemli güç OSB’ler

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünce 2017 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan OSB ve sanayi sitesi yönetimlerini bilgilendirme toplantısı, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan ASO Başkanı Özdebir, OSB’lerin ülke sanayisi için önem taşıdığını ifade ederek, Türkiye’nin daha kaliteli üretime ve daha fazla ihracata, bunu yapabilmek için de yatırım yerine ihtiyacı bulunduğunu kaydetti.

OSB sisteminin Türkiye’nin 55 yıldır sürdürdüğü en güzel ve başarılı projelerin başında yer aldığına işaret eden Özdebir, ”Bu yapılar bütün dünya tarafından takdir ediliyor. ASO olarak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle Kazakistan’ın Çimkent şehrinde ve Rusya’nın St. Petersburg kentinde Türkiye tarzında organize sanayi bölgesi kurduk. Bakanlığımızın OSB’lerin sorunlarına çözüm odaklı bakış açısını memnuniyetle karşılıyoruz. Türk sanayicisi bugün üretmiş olduğu yüksek katma değerli ürünlerle dünya ile rekabet ediyor. Bu rekabette en büyük gücümüz OSB’ler. Dolayısıyla OSB’lere daha fazla iyileştirme yapılarak, pozitif ayrımcılığı artırmalıyız” dedi.

HEDEF 2023’DE 350 OSB

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan da, 2017’de yaklaşık 19 bin kişiye istihdam imkanı sunacak en az 7 OSB projesi ve 2 sanayi sitesini tamamlamayı planladıklarını dile getirdi. Aslan, 2023 yılı hedeflerinin OSB sayısını 350’ye çıkarmak, 65 yeni OSB projesinin daha altyapı inşaatını tamamlayarak 1 milyon ilave istihdam oluşturmak olduğuna işaret etti.

​Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ise, Bakanlığın OSB’lere verdiği önemin son yıllarda dikkati çekecek düzeyde arttığına vurgu yaparak, ”Sanayide yakaladığımız büyüme ve ivmeyi, kredi desteği verdiğimiz yeni OSB ve sanayi siteleri ile daha ileri noktalara taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu. Geçen yıl sonu itibarıyla 173 OSB ve 470 sanayi sitesi projesinin kredi bazlı desteklenerek hizmete sunulduğunu hatırlatan Öztürk, tamamlanan projelere bakanlıkça 2017 yılı fiyatlarıyla 4,2 milyar lira, sanayi sitesi projelerine ise 5,4 milyar lira kredi kullandırıldığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X