Rekor düzeyde başvuru geldi

Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için açılan özel yetenek sınavına yaklaşık bin 394 başvuru yapıldı.

Rekor düzeyde başvuru geldi

Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin akınına uğradı.

 

Bin 394 başvuru yapıldığı Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığından yapılan açıklamada, 2015-2016 akademik yılında fakültenin beden eğitimi ve spor bölümüne 45 erkek ve 30 kız olmak üzere toplam 75 öğrenci, antrenörlük eğitimi bölümüne ise 25 erkek ve 15 kız olmak üzere toplam 40 öğrenci alınacağı bildirildi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın, 2015-2016 Akademik yılında fakültelerine kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için açılan özel yetenek sınavına yoğun ilgi gösterildiğini bildirdi.

 

Dekan Aydın, “Sınav için 270 kız ve bin 124 erkek olmak üzere toplam bin 394 başvuru yapıldı. 10-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak özel yetenek sınavları 5 gün sürecek. İki aşamadan oluşan sınavda, adayın ikinci aşamaya girebilmesi için birinci aşamada başarılı olması şartı aranacak” diye konuştu.

MİLLİ SPORCULAR, İLK SINAVDAN MUAF

Milli sporcuların birinci aşamadan muaf oldukları da vurgulayan Dekan Aydın, “Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavında artistik cimnastik, atletizm, badminton, basketbol, futbol, güreş, halk oyunları, hentbol, masa tenisi, tenis, voleybol ve yüzme dallarından sınavlar yapılacak. Sınav hakkındaki ayrıntılı bilgiye fakültenin web sayfasından ulaşılabilir” dedi.

BU YIL İLK KEZ ENGELLİ KONTENJANI AÇILDI

Fakülte Dekanı Cenk Aydın, bu yıl ilk kez antrenörlük eğitimi bölümü için 1 kız ve 1 erkek olmak üzere 2 engelli sporcu için kontenjanı ayırdıklarını sözlerine eklerken, “Engelli sporcularımız son yıllarda çok büyük başarılara imza atıyor. Bizde fakülte olarak engelli gençlerimizi topluma kazandırmak ve bu konuda bilinç oluşturmak için böyle bir karar aldık ve üniversitemizin senatosuna sunduk. Senatomuz bu kararımız destekledi. Önümüzdeki yıllarda kontenjan sayısını arttırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X