Rekor zam vatandaşın ‘sigorta’sını attırdı

Zorunlu trafik sigortası bedellerinde devam eden artış vatandaşı sigortasız araç kullanmaya zorluyor. Ağustos 2015’te yüzde 82,3 olan sigortalılık oranı, Ekim 2015’te yüzde 80,5’e düştü.

Rekor zam vatandaşın ‘sigorta’sını attırdı

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ramazan Ülger, trafik sigortası primlerinde devam eden rekor artışın nedeninin yasal boşluk olduğunu ileri sürdü. Ülger, ”Asıl problem, mevzuat yani yasal dayanak olmamasından kaynaklanıyor. Bu boşluğu, reel piyasanın kendi kendini ekonomik kuralları çerçevesinde doldurmasının sorununu yaşıyoruz. Karayolları Trafik Kanunu’nda öncelikle yapılması gereken değişiklikler, Maddi ve Manevi Tazminat başlıklı 90’ıncı madde, Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Dışında Kalan Hususlar başlıklı 92’nci madde, En Az Sigorta Tutarları başlıklı 93’üncü madde, Doğrudan Doğruya Talep ve Dava Hakkı başlıklı 97’nci madde, Sorumluluğa İlişkin Anlaşmalar başlıklı 111’inci madde olmalı” dedi.

BELİRSİZLİK YARATIYOR

Primlerdeki artış nedeniyle Ağustos 2015’te yüzde 82,3 olan sigortalılık oranının, Ekim 2015’te yüzde 80,5’e düştüğüne dikkat çeken Ülger, şöyle devam etti: ”Dolayısıyla, sigortasız araç kullanımında artış riski oldukça yüksektir. Bu branşta hizmet veren şirket sayısının azalması rekabetçi piyasanın bozulmasına yol açacaktır. Mevzuat riski, artık en büyük risk olarak karşımıza çıkmaktadır, sektörümüze yatırım yapan yabancı sermaye üzerinde de belirsizlik yaratmaktadır. Oluşan bu belirsizlik ülkemize yapılan ve yapılacak yatırımları da olumsuz etkileyecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X