Rekora 8 maç kaldı!

Şuan aklında Bursaspor’u ligde rahat bir konuma getirmek olan Batalla, ayrı bir heyecan da yaşıyor

Rekora 8 maç kaldı!

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Arjantinli yıldız, ulaşılması adeta imkansız olarak bir rakamla veda etmek istiyor. Batalla, kalan 9 maçın 8’inde oynarsa tarihteki yerini birkez daha alacak. 

Bursaspor tarihinin en önemli isimlerinden biri oldu Pablo Martin Batalla…Gerek performansıyla gerekse karakteriyle tam bir örnek sporcu olan Arjantinli yıldızın, yeşil beyazlı kulüple sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.

Daha önce yaptığı açıklamalarda ülkesine dönme niyetinde olduğunu ifade eden Batalla, kariyerine futbola başladığı amatör takımda sürdürmek istediğini söylemişti. Kalan 9 hafta, tecrübeli orta saha oyuncusu için de farklı anlamlarda ifade ediyor. 

242.KEZ FORMA GİYDİ

Şuan aklında Bursaspor’u ligde rahat bir konuma getirmek olan Batalla, yeşil beyazlı formayı bugüne kadar 242.kez giydi. 67 gol, 78 asistlik bir performans gösteren yıldız isim, 250 rakamına ulaşarak Bursaspor tarihine adını altın harflerle yazdırmak istiyor.

Kalan 9 maçın 8’inde oynaması durumunda Batalla, yabancı futbolcular açısından ulaşılması zor bir rekoru eline geçirmiş olacak. 

GANÇEV’İ GEÇTİ

1992-1993 sezonunda Bursaspor’a transfer olan Bulgar kaleci Ivko Gançev, 1998-1999 sezonuna kadar 175 lig, 11 Türkiye Kupası ve 6 İntertoto Kupası olmak üzere toplamda 192 resmi maça çıkmıştı.

Daha yeşil-beyazlıların tarihindeki en çok forma giyen yabancı oyuncu unvanını elinde bulunduran Gançev’in rekorunu Batalla geçmişti. Bursaspor tarihinin en fazla forma giyen oyuncusu ise stoper mevkiinde oynayan Turhan Şen oldu.

Bursaspor altyapısından yetişen ve takımın kaptanlığına kadar yükselen Turhan Şen 337 kez Bursaspor formasını terletti. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X