‘Resmi özür mektubu alınmalı’

Türkiye’nin Rusya’ya özür mektubu göndermesine karşın, İsrail’in özürünü telefonla ilettiğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Netanyahu’dan resmi özür mektubu alınıp devletin arşivine girmeli’ dedi.

‘Resmi özür mektubu alınmalı’

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini belirterek, şöyle konuştu: 

“İsrail resmi bir özür dilemedi. İsrail 20 milyon dolar tazminat ödeyecek ama Türkiye’den operasyona katılan İsrail askerlerine açılan davalardan vazgeçmesini ve yasa çıkarmasını istiyor. Bu anlaşma ile ambargo hukuki zemine oturtuluyor. Türkiye, İsrail’in Gazze üzerindeki egemenliğini de kabul ediyor. Bunun akılla mantıkla bağdaşır hiçbir yanı yok. 20 milyon dolarlık tazminata karşılık İsrail kendi doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya götürecek. Netenyahu, ‘Bu anlaşma İsrail’e muazzam kazanç sağlayacak’ dedi. Anlaşma ile Türkiye İsrail’in NATO’ya girmesine izin vermiş oldu. Bu anlaşmanın ardından İsrail askerleri Mescid-i Aksa’yı bastılar. Bunlar buna sesini çıkartabilir mi çıkartamaz. Bu bir anlaşma değil bu bir teslimiyet sözleşmesidir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X