Ressamlar Bursa’yı güzelleştiriyor

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü’nde görevli olan ve çok iyi resim yapan 90 personel, kentin çirkin görünen binalarına, çizdikleri resimlerle estetik katıyor.

Ressamlar Bursa’yı güzelleştiriyor

Bursa’da kentin çirkin görünen yerlerine yeni bir bakış açısı kazandırmak için kurulan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü’nde görevli, aralarında Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim- İş Bölümü kişilerinde bulunduğu 90 kişi, çirkin görünen bina, trafo, köprü ve alt geçitlere yaptıkları resimler ile hayat veriyor. Resim yapılacağı yerin çevresindeki fiziki durumun yapısına göre grafikler çizen bu kişiler, resimleri renklerle bütünleştiriyor. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi binası önünde bulunan trafo binasına estetik katmak isteyen gençler, bu trafoya fakültenin ilgi alanı olan balık, inek ve papağan gibi motifler ile farklı bir görünüm kazandırdı.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Amaçlarının kötü görüntüleri güzelleştirmek olduğunu söyleyen Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Bölümü mezunu Uğur Değirmenci, ana arterler üzerinde kötü durumda olan atıl yerleri iyileştirdiklerini söyledi. Çalışanların düz boya ile sanat ekibinden oluştuğunu söyleyen Değirmenci, ‘Halkımızdan genelde çok güzel tepkiler geliyor. Boyarken geliyorlar, ‘Biz de boyayabilir miyiz, güzel şeyler yapıyorsunuz’ diyorlar. Kendi binalarında çalışmamızı isteyenler de oluyor tabii ki. Yaptığımız çalışmaların beğenilmesi bizi mutlu ediyor’ diye konuştu.

SABIR VE İNCELİK İSTİYOR

Duvarı boyarken büyük bir sabır ve titizlik gerektiğini anlatan ressam Neslihan Kaya ise ‘Bu zamana kadar 30 ayrı yerde resim çalışması yaptık. Çok güzel tepkiler aldık. Mesela bir trafoyu en fazda dört gün içersinde resimlerle donatıyoruz. Yaptığımız resimlerde farklı malzemeler kullanıyoruz. Kompresör, spreyli boya, dış cephe boyaları kullanıyoruz. Yaptığımız çalışmaların beğenilmesi ise bizi memnun ediyor’ dedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X