Restleşme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun vize muafiyeti için tarih verilmemesi durumunda mülteci anlaşmasını feshediylebileceği açıklamasına Berlin’den sert tepki geldi.

Restleşme

Almanya Başbakan Yardımcısı Gabriel, ‘Hiçbir  şekilde şantaja boyun eğmeyiz’dedi. Dışişleri Bakanı Steinmaiyer de ültimatom ve tehditlerin bir şey getirmeyaceğini söyledi,

Bir süre önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye vize serbestisi için somut bir tarih vermekten kaçınması halinde Türkiye’nin mülteci anlaşmasını feshedebilceği yönündeki açıklamaları Almanya’da tepkiyle karşılandı. 

Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, ‘Almanya ve Avrupa’nın hiçbir şekilde şantaja boyun eğmeyeceğini’ söyleyerek ‘vize muafiyeti tanınıp tanınmayacağının Türkiye’ye bağlı olduğunu’ ifade etti. 

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Gabriel, Türkiye’deki darbe girişiminden sonra başlayan idam tartışmalarına da değinerek ‘İdam cezasını yeniden yürülüğe koyma yoluna giren bir ülke, Avrupa’dan tüm üyelik müzakerelerini lüzumsuz kılacak ölçüde uzaklaşmış olur’ dedi. 

YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise vize muafiyeti için gerekli koşulların tüm taraflarca bilindiğine dikkat çekerek ‘Türkiye ile vize muafiyeti konusunu ancak gerekli koşullar yerine getirildiğinde konuşacağını’ söyledi. Türkiye’nin bu koşulları yerine getirmek için gerekli adımları atma taahüdünde bulunduğunu sözlerine ekleyen Steinmeier, söz konusu koşulların henüz yerine getirilmediğini ve Türkiye için daha yapacak çok şey olduğunu ifade etti. 

UÇURUMUN KENARINDAYDI

Alman Dışişleri Bakanı  ayrıca ,Türkiye ‘nin darbe gecesi uçurumun n kenarında olduğunu belirtti. Alman Bakan , ‘Ben darbe girişimi önlendiği için mutluyum. Ancak şu ana kadar alınan önlemlerin bazıları ölçüyü aşıyor. Darbeyle doğrudan ilişkisi kesin olmayan on binlerce memur, öğretmen ve hakimlerin ihraç edilmesi, binlerce okulun ve eğitim kurumunun kapatılması ve çok sayıda gazetecinin tutuklanması olamaz’dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X