Restoran uçağın montajı başladı

Uçuş ömrünün tamamlanmasının ardından parçalara ayrılarak İstanbul’dan Balıkesir’in Burhaniye ilçesine getirilen uçak, restoran ve düğün salonu olarak kullanılması amacıyla monte ediliyor.

Restoran uçağın montajı başladı

İstanbul’da ana parçalara ayrıldıktan sonra 7 tıra yüklenip geçen ay Burhaniye’ye getirilen Airbus A340 tipi yolcu uçağının montajına, Kocaseyit Havalimanı’nın karşısındaki araziye zemine beton serilmesi ve demir profiller konulmasının ardından başlandı.

Uçağın ana gövdesine kanatları, ön kısmı ve kuyruğu monte edildikten sonra üst bölümü konulacak ve son olarak iç döşemesi yapılacak.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da montaj sürecini takip ettiği restoran uçağın, Edremit Körfezi’nde turizme önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Projenin ve uçağın sahibi iş adamı Ali Akbulut, AA muhabirine, Burhaniye’de restoran ve düğün salonu olarak hizmet verilecek uçağın bulunduğu alana daha sonra yüzme havuzu ve aqua park da yapacaklarını söyledi.

Montajın mayıs ayında tamamlanmasını planladıklarını dile getiren Akbulut, “Şu anda tam gaz çalışıyoruz. Uçağın iniş takımları ve kanatlarının vinçler yardımıyla monte edilmeye başlandı. Yaz sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X