Reyhanlı Asri Mezarlık Kompleksi’nin Temeli Atıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın, Reyhanlı’ya Asri Mezarlık Kompleksi kazandırma projesi hayata geçiyor.

Reyhanlı Asri Mezarlık Kompleksi’nin Temeli Atıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın, Reyhanlı’ya Asri Mezarlık Kompleksi kazandırma projesi hayata geçiyor. Reyhanlı’da ilk kompleks olma özelliğine sahip olacak yapının temeli Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından atıldı. 800 metrekare alana yapılacak olan bu komplekste bay ve bayan taziye salonları, gasil haneler, mescit, idari ve teknik birimler ve 1000 kişilik yarı açık bekleme alanı olacak. Temel atma törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, eski Reyhanlı Belediye Başkanı Mahmut Ekmen ve Reyhanlı halkı katıldı. Törende konuşan Ekmen, “Bu alanı belediyemize tahsis eden rahmetli Bayram Kılıç’a teşekkür ediyorum. Ayrıca çalışmalarıyla bizleri gururlandıran ve ilçemize böyle bir kompleksin yapılmasını sağlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise konuşmasında, “Reyhanlı’nın mevcut nüfusu misafirlerin de ilimize gelmesiyle birlikte iki katına çıkmış bulunmaktadır. Bu nedenle maalesef ki Reyhanlı’da içme suyu büyük bir sorun haline gelmiştir. Bu sorunun çözümü için çalışma arkadaşlarım projeyi hazırladı. Yakında ihaleye çıkacağız. En kısa zamanda Reyhanlı’nın en büyük sorunlarından biri olan içme suyu sorununu da çözeceğiz. İlçemizde önümüzdeki yıldan itibaren su sorunu kalmayacak. Ve tek bir birim fiyatıyla suyu evlerinize getireceğiz. Altınözü, Yayladağı, Samandağ ilçelerimizin de su sorununun çözülmesi için adımlarımızı attık, Defne Antakya, ve Erzin için de çalışmalara başlayacağız” şeklinde konuştu. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de, böyle bir alanın Reyhanlı için büyük ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Tapusu ilçe belediyemize ait olan bu alanı büyükşehir belediyemize tahsis ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız da sağ olsun bize bu kompleksi kazandırmak için çalışmalara başladı. Kendisinden Allah razı olsun. İçme suyumuzun da sözünü aldık. Başkanımız Lütfü Savaş’a bunun için de çok teşekkür ediyorum. Kompleksin halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Kesilen kurbanın ardından inşaata ilk çimento Başkan Savaş eşliğinde döküldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X