Reyhanlı patlamasıyla ilgili davada flaş gelişme!

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 2013 yılındaki bombalı saldırılara ilişkin istihbarat belgelerini sızdırdığı iddiasıyla yargılanan er Utku Kalı beraat etti.

Reyhanlı patlamasıyla ilgili davada flaş gelişme!

Amasya Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Kalı katılmadı, duruşma salonunda sanığın avukatları Ceren Kalı ve Erdem Celalettin Türem hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, bombalı saldırılara ilişkin istihbarat belgelerini sızdırdığı iddiasıyla yargılanan Kalı’nın beraatine karar verdi. Heyet, ayrıca sanığın tutuklu kaldığı süre için tazminat isteminde bulunabileceğine ve yargılama giderlerinin kamu üzerine bırakılmasına da hükmetti.

Reyhanlı’da, 2013 yılı mayıs ayında meydana gelen patlamalarla ilgili istihbarat raporlarını sızdırdığı ileri sürülen ve o dönemde er olan Kalı, Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlanmış, ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. 

Bu süreçte özel yetkili mahkemelerin kapatılması nedeniyle dava dosyası, Amasya Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X