Ringin startları geliyor

Büyük organizasyonun tanıtımını Vali İzzettin Küçük ile Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç yaptı. Vali Küçük, tüm Bursalılar’ı şampiyonaya davet etti.

Ringin startları geliyor

RECAİ UYSAL

Bursa’nın ev sahipliğinde 20 Aralık’ta başlayacak 15 Temmuz Şehitleri Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası, 24 Aralık’a kadar nefes kesen maçlara sahne olacak. 

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek organizasyon öncesinde Vali İzzettin Küçük ile Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç Kervansaray Termal Otel’de basın toplantısı düzenledi. Çok önemli bir organizasyona evsahipliği yapacaklarını ifade eden Vali Küçük, “10 sıklette 150’ye yakın sporcu ringe çıkacak. Müsabakaların son derece zevkli geçeceğine inanıyorum” diye konuştu. 

KUSURSUZ OLACAK

Şampiyonada olimpiyatlarda yer alan sporcuların da mücadele edeceğini vurgulayan Vali İzzettin Küçük, “Boks heyecanı 1 hafta boyunca Bursa’da yaşanacak. Bursa’da ringe çıkacak sporcular sadece Türkiye şampiyonu olmayacak, ülkemizi yurtdışında temsil etme hakkını da kazanacaklar” dedi. 

Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç de, “Bursa’da kusursuz bir organizasyona imza atacağımıza eminim. Sayın Valimiz Karabük’te görevdeyken orada çok önemli bir organizasyon yaptık. Şanlıurfa’da göreve başladığında federasyon olarak orada çok büyük bir Türkiye şampiyonası yaptık. Sayın Valimiz şimdi Bursa’da. Biz de hayırlı olsun hediyesi olarak ülkemizin en büyük şampiyonasını Bursa’da düzenleme kararı alarak adeta bir çıkarma yaptık” ifadelerini kullandı.

STATÜYÜ DEĞİŞTİRDİK

Başkan Gözgeç 2 yıldır Türkiye Şampiyonası’nın farklı bir statüde düzenlediklerinin altını çizerek şunları söyledi: “Eskiden valizini alan şampiyonaya katılabiliyordu. Şimdi şampiyona öncesinde 3 bölgede müsabakalar yapıyoruz. 27’şer ilden sporcular Çanakkale, Antalya ve Malatya’da mücadele etti. Bu bölgelerde ilk 4’e giren sporcular Bursa’daki şampiyonada mücadele etme hakkı kazandı. Bunun sonucunda burada seyir zevki yüksek, kaliteli maçlar olacağını düşünüyorum. 20 Aralık’ta ilk gong çalacak ve 24 Aralık’a kadar birbirinden heyecanlı maçlar oynanacak.”

Kervansaray Termal Otel’de gerçekleştirilen toplantıya federasyon yönetim kurulu üyeleri Atilla Alatepe ve Çetin Saçan’ın yanı sıra Bursa’daki şampiyonanın sponsorlarından Fuat Alpaslan ile Boks İl Temsilcisi İsmet Terzi de katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X