Rio’da ikinci perde

Brezilya’da gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunları’nın ardından bugün de Paralimpik Oyunları start alıyor. Organizasyonda Yıldırım Belediyesporlu Aysel Özgan atıcılıkta madalya arayacak.

Rio’da ikinci perde

Türkiye’nin 8 madalyayla tamamladığı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın ardından sıra şimdi Paralimpik Oyunları’na geldi.


Brezilya’nın Rio kentinde gerçekleştirilecek organizasyonda start bugün verilecek.


Yıldırım Belediyesporlu Aysel Özgan’ın da atıcılıkta madalya arayacağı Rio Paralimpik Oyunları’nda 4 bin 148 sporcu, 23 branşta kürsü mücadelesi verecek. Bugün açılışı yapılacak ve 18 Eylül’de gerçekleştirilecek kapanış töreniyle sona erecek organizasyonda 160 ülkeden, 4 bin 148 sporcu madalya arayacak. Türkiye’yi 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda 79 sporcu temsil edecek.

18 EYLÜL’DE BİTECEK

Milli takımlarda bedensel engellilerde 49, görme engellilerde 29 ve özel sporcularda da 1 kişi ay yıldızlı bayrak için sahneye çıkacak.

18 Eylül’de tamamlacak oyunlarda sporcular, okçuluk, atletizm, bocce, durgunsu kano, yol bisikleti, pist bisikleti, binicilik, 5’li futbol, 7’li futbol, golbol, görme engelliler judo, halter, kürek, yelken, atıcılık, oturarak voleybol, yüzme, masa tenisi, triatlon, tekerlekli sandalye basketbol, tekerlekli sandalye eskrim, tekerlekli sandalye tenis ve tekerlekli sandalye ragbi branşlarında yarışacak.

Bölükbaşı tarihe geçecek

Görme engelliler Erkekler Judo Milli Takımı’nda yer alan İbrahim Bölükbaşı mindere çıktığı gün tarihe geçecek. Milli sporcu, 2016 Rio Olimpiyatları’nda da serbest güreş milli takımında, 96 kiloda mindere çıkmış ancak başarılı olamamıştı. Olimpiyatlar tarihinde bugüne kadar 13 sporcu hem olimpiyat, hem de paralimpik oyunlarında yarışma başarısı gösterdi. İbrahim Bölükbaşı bu listeye giren ilk Türk sporcu olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X