Rio’da şov zamanı

Brezilya’da 18 Eylül’e kadar devam edecek Paralimpik Oyunları dün gece Maracana Stadı’nda gerçekleştirilen şovlarla resmen başladı.

Rio’da şov zamanı

2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda heyecan satart aldı. Olimpiyat Oyunları’nın tamamlanmasının ardından yine heyecanla beklenen organizasyon Brezilya’da başladı. Rio kentinde gerçekleştirilecek Paralimpik Oyunları’nın açılış töreni dün gece geç saatlerde yapıldı. Maracana Stadı’nda gerçekleştirilen açılışı töreni renkli şovlara sahne oldu. Sporcuların geçiş törenin ardından yapılan şovlarla renklenen organizasyonla birlikte 2016 Rio Paralimpik Oyunları da resmen başlamış oldu.

TÜRKİYE’DEN 79 SPORCU

Yıldırım Belediyesporlu Aysel Özgan’ın da atıcılıkta madalya arayacağı organizasyonda 4 bin 148 sporcu, 23 branşta kürsü mücadelesi verecek. 18 Eylül’de yine Maracana Stadı’nda gerçekleştirilecek kapanış töreniyle sona erecek Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi ise 79 sporcu temsil edecek. Milli takımlarda bedensel engellilerde 49, görme engellilerde 29 ve özel sporcularda da 1 kişi ay yıldızlı bayrak için sahneye çıkacak.

ÖZGAN YARIN SAHNEDE

Organizasyonun ilk gününde ise atletizm, bisiklet, futbol, goalball, judo, halter, atıcılık, yüsme, masatenisi, tekerlekli sandalye basketbol müsabakaları gerçekleştirilecek. Yıldırım Belediyesporlu Aysel Özgan ise ilk sınavına yarın çıkacak. Bursa’yı Rio’da başarıyla temsil edecek Özgan, yarın P2-10 metre havalı tabanca elemelerinde yarın finale kalabilmek için mücadele edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X