Riskli gebelere takip kartı sistemi

Bursa’da önlenebilir anne ölümlerinin azaltılması konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Riskli gebelere takip kartı sistemi

Çekirge Devlet Hastanesi’nde organize edilen toplantıya, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm.Dr.Elif Güler Kazancı, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Esat Dinçer, Kadın Doğum ve Perinatoloji uzmanları katıldı. 

Anne ölümlerini değerlendiren Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Elif Güler Kazancı, “Dünya Sağlık Örgütünün kayıtlarına göre her yıl dünyada yaklaşık 400 bin anne hayatını kaybediyor. Anne ölümleri en çok kanama sonrası gerçekleşiyor. Ülkemizde son yıllarda anne ölümlerinde ciddi gerilemeler sağlandı. 1975’li yıllarda 100 binde 208 olan anne ölüm oranı, sağlıkta dönüşüm ile birlikte yapılan özverili çalışmalarla 2016 yılına geldiğimizde 13,95’e kadar geriledi. Biz bu oranın daha da aşağıya düşürülmesi için ilimizde de riskli annelerle ilgili bir strateji oluşturuyoruz. Riskli gebeliklerin erken tespit edilerek, teşhis ve tedavilerin sağlanması, riskli gebe takip kartı sistemine geçip anne ölümlerini en aza indirmeye çalıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X