Riskli yapıya geçit yok

Yıldırım Belediyesi, 2014’den itibaren başlattığı riskli yapılarla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 

Riskli yapıya geçit yok

2014’den bugüne kadar güvenli olmayan 895 konut yıkılarak yerine 2 bin 105 konutun yapıldığı Yıldırım’da 142 adet işyeri yıkılıp 214 adet yeni işyeri inşa edildi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, aşırı göç nedeniyle yıllardır ilçenin kangreni haline gelen kaçak yapılaşma ve riskli yapılara kesinlikle göz yummayacaklarını belirterek, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte Yıldırım’ın artık güvenli konutları, sosyal donatı alanları ve geniş yollarıyla örnek bir yerleşim yeri olacağını söyledi.

GÜVENLİ YAPI VURGUSU

Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesiyle Yıldırım’ı modern bir şehir haline getirmek için projeleri hayata geçirmeye başladıklarının altını çizen Edebali, “Riskli ve güvenli olmayan yapılar vatandaşlarımız için büyük tehlike oluşturuyor. Deprem kuşağında yer alıyoruz ve bu gerçekle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Öncelikli olarak insanlarımızın canlarını tehlikeye atamayız. Modern ve güvenli konutlarda yaşamak herkesin hakkı. Bu hedef doğrultusunda bir taraftan hemşehrilerimize güvenli konutlar inşa ederken, diğer taraftan da kent estetiğine uygun modern bir Yıldırım inşa ediyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X