‘Ritmi hissederek’ ingilizce öğreniyorlar

Özlüce Rasim Özdenören Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenciler İngilizce’yi dans ve müzikle öğreniyorlar. İspanya’da 1, Türkiye’den 8 okulun katıldığı, Batman’daki İLUH Anadolu Lisesi’nden Zehra Kayaalp ve Firdevs Çakmak’ın ortak yürüttüğü ‘Can You Feel the Rhythm’ (Ritmi hissedebiliyor musun?) adlı e-twinning projesinde öğrenciler, İngilizce şarkılar eşliğinde Türkiye’nin ve İspanya’nın yöresel danslarını sergiliyorlar.

‘Ritmi hissederek’ ingilizce öğreniyorlar

Bursa Rasim Özdenören AİHL İngilizce öğretmeni Pınar Yaşar Silvan’ın Marmara Bölgesi’ni temsil ettiği proje kapsamında öğrenciler hem eğlenip hem de yaptıkları İngilizce toplantılarda etkileşimde bulunuyorlar.

Projede öğrenciler birbirlerine İngilizce şehir sunumları yaparak kendi yörelerinin danslarını öğretiyor. Kelimeleri ingilizce şarkılarla çalışan öğrenciler, bu proje sayesinde kültürel aktarımın ve yabancı dili eğlenceli bir şekilde öğrenmenin yanı sıra kendi hazırladıkları çalışmaları Web2 araçlarıyla düzenleyip interneti de etkili bir şekilde kullanmış oluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X