Rıza Sarraf 3 hafta tecritte tutulmuş

ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları; delme, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamaları ile New York’ta tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf davasında sürpriz bir gelişme yaşandı.

Rıza Sarraf 3 hafta tecritte tutulmuş

Sarraf’ın, New York’un Manhattan semtinde kaldığı Metropolitan Cezaevi’nde, 3 hafta boyunca tecrit hücresine konulduğu, daha sonra da başka bir cezaevine nakledildiği öğrenildi.

Müvekkilinin Metropolitan Cezaevi’nde gerekçe gösterilmeden üç hafta tecritte tutulduğunu dile getiren avukatı Benjamin Brafman, ardından işadamının yine gerekçe olmadan Brooklyn’deki Metropolitan Detention Center’a (MDC) götürüldüğünü kaydetti.

Avukatı, Sarraf’ı tecrit hücresine koyma nedeninin kendilerine özel bir soruşturma olarak açıklandığını ancak özel hücreye yerleştirilmesinin gerekçesinin söylenmediğini kaydetti.

Sarraf’ın Brooklyn’de ‘Özel Konut Birimi Yerleşimi’ olarak adlandırılan bir bölgede, kendi güvenliğini sağlamak için diğer tutuklulardan ayrı bir şekilde tutulduğu öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X