Rıza Sarraf tanıklıktan çekildi

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması için kurulan Meclis komisyonunun, tanık ifadelerine başvurduğu öğrenildi. İş adamı Rıza Sarraf ve Barış Güler ise tanıklıktan çekildi.

Rıza Sarraf tanıklıktan çekildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, diğer şüphelilerle birlikte hakkında takipsizlik kararı verilen iş adamı Rıza Sarraf’ın, soruşturmada adı geçen 4 eski bakan ile ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan ve bir haftadır adliyede çalışmalar yapan TBMM 17 Aralık Soruşturma Komisyonu’na, ‘tanık’ sıfatıyla çağrıldığı için adliyeye gittiği öğrenildi. Geçen hafta çarşamba günü safra kesesi ameliyatının ardından sarılık teşhisi konan ve tedavisi süren Sarraf’ın, 15 dakika kaldığı adliyeden hastaneye döndüğü ifade edildi.
 
BAKANIN OĞLU DA
 
Öte yandan, TBMM komisyonunun 3 üyesinin, İstanbul Adalet Sarayı’nda, dün eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in de aralarında bulunduğu 4 kişiyi tanık olarak dinlediği öğrenildi. Barış Güler’in de tanıklıktan çekildiği ve sorulara yanıt vermediği aktarıldı. Komisyona çağrılan 10 kişinin ise susma hakkını kullandığı belirtiliyor.
 
KOMİSYON’UN ÇALIŞMALARI
 
17 Aralık soruşturmasına ilişkin dört eski bakan için kurulan Meclis soruşturma komisyonu, çalışmalarını 26 Aralık tarihine kadar sürdürecek. Gelecek hafta da ifade almaya devam edecek komisyon üyeleri, işlemlerin ardından hazırladıkları raporu TBMM’ye sunacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X