Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaş çay alım fiyatını açıkladı

Rize-Artvin Havalimanı’nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Bu eser hava yolu ulaşımında alınan mesafenin sembolüdür” dedi. 2022 yılı yaş çay alım fiyatını da açıklayan Cumhurbaşkanı, taban fiyatın yüzde 73’ün üzerinde artışla 6 lira 70 kuruşa çıkarıldığını söyledi. Erdoğan, ”Kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını yüzde 130’un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz. Üreticilerimiz çaylarını kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaş çay alım fiyatını açıkladı

Türkiye’nin 57. havalimanı açıldı.

Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Rize’deki törene Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Rize-Artvin Havalimanı, Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2’nci, dünyanın ise 5’inci havalimanı olma özelliğini taşıyor.

Erdoğan, konuşmasında hem ekonomi hem de 2023 seçimlerine yönelik önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı, yaş çay alım fiyatını da açıkladı.

”ÜLKEMİZDEKİ HAVALİMANI SAYISINI 57’YE ÇIKARDIK”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Eser ve hizmet siyasetimizin son örneği bu havalimanı. Bu havalimanımız sıradan bir yatırım değildir. Dünyada deniz üzerinden inşa edilen toplam 5 havalimanı bulunuyor. Rize-Artvin ile birlikte ikisi ülkemizdedir. Ülkemizdeki toplam havalimanı sayısını 26’dan 57’ye çıkardık.

”5 YILDA TAMAMLANDI”

5 yılda yaklaşık 4,4 milyar liralık yatırımla tamamlandı.

”BU ESER HAVA YOLU ULAŞIMINDA ALINAN MESAFENİN SEMBOLÜ”

Türkiye’nin kalkınmada özellikle de hava yolu ulaşımında son 20 yılda katettiği mesafesinin sembolü olarak gördüğüm bu eser ne dağ ne denizlerin bizim hizmet azmimizin önünde duramayacağının işaretidir.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Yalanın, iftiranın, çarpıtmanın kol gezdiği bir iklimde ülkemizi geleceğine hazırlıyoruz. Bugünkü sıkıntıları da biz çözeceğiz. Tek vaatleri Türkiye’yi her şeyi ile eskiye döndürmek.

2022 YAŞ ÇAY ALIM FİYATINI AÇIKLADI

2022 yılı yaş çay alım fiyatlarının müjdesini paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl kilogramda 3,87 liraydı bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73’ün üzerinde artışla 6 lira 70 kuruşa çıkarıyoruz. Çayda kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını yüzde 130’un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz.

Üreticilerimiz çaylarını, geçen yıla göre desteklemeyle birlikte ortalaması yüzde 75’e gelen bir artışla kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecek. Günde 100’er ton kapasiteye sahip İkizdere ve Çamlıhemşin çay fabrikaları önümüzdeki kampanya döneminde çay alımına ve üretimine başlayacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X