Rize Artvin Havalimanı’nda ihale süreci başlıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize Artvin Havalimanı için 2 Kasım’da teklifleri alacaklarını ifade etti.

Rize Artvin Havalimanı’nda ihale süreci başlıyor

Arslan, Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy’deki havalimanı inşa edilecek alanda yaptığı açıklamada, Rize Artvin Havalimanı’nın bölge açısından önemli olduğunu söyledi. 

Proje çalışmalarını bitirdiklerini açıklayan Bakan Arslan, ”Kamu İhale Kurumuna başvurumuzu yaptık. Yarın (bugün) resmen ihale süreci başlıyor, 2 Kasım’da da inşallah tekliflerini alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız burada müjdesini verdiler, uluslararası konvansiyonel boyutta bir havalimanı yapıyor olacağız. 3 bin metreye 45 metrelik pisti olacak, 265 metreye 24 metrelik taksi yolu dediğimiz bağlantı yolu olacak ve 300 metreye 120 metrelik de apronu olacak ki yılda 2 milyon yolcuya hitap eden bir de terminali olacak bu havalimanımızın. Yaklaşmalarla birlikte 4 bin 500 metrelik bir alanda denize paralel olarak doğu batı aksında bir pist ve pist bağlantı yollarını yapmış olacağız. Kız Kulesi’nden başlarsanız balıkçı barınağı ortada kalacak şekilde Rize istikametine 4 bin 500 metrelik bir alanı kapsayacak ve inşallah biz bu sene sonuna kadar ihale süreçlerini başlatıp, bitirip işe başlamayı hedefliyoruz” dedi. 

Söz konusu havalimanının Türkiye’deki denize yapılmış ikinci havalimanı olacağını hatırlatan Arslan, buranın derinliği ve büyüklüğüne bakıldığı zaman Türkiye’nin en büyüğü olacağını vurguladı.

KASIMDA IŞIK GÖRÜNECEK

Ovit Tüneli’ndeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Arslan, bu tünelin kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Ovit Tüneli’nin sadece Rize’nin projesi olarak düşünülmemesi gerektiğini ve bunun Karadeniz’in bir projesi olduğunu dile getiren Arslan, ”Çünkü Karadeniz’i Rize, Erzurum üzerinden ülkemizin güneyine bağlayacak, kuzey güney çok önemli bir koridor. Bu önemli koridorun en önemli parçası Ovit Tüneli ki yaklaşık 14 kilometrelik çift tüp ve sadece Ovit Tüneli’ni tek başına değerlendirmek projeye haksızlık olur. Rize ile Erzurum arasında 35 kilometre tünel yapıyoruz. Ovit Tüneli’nde kasım ayının ortalarında son kalan kısmını da bitirerek ışık gördüyü gerçekleştirmiş olacağız. Her iki taraftan tüneli birbiriyle birleştirmiş olacağız” diye konuştu. Bakan Arslan, tünelin bölge ticaretine, ülke ekonomisine ve ticaretine de çok büyük katkı koyacağını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X